Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 12:40 - В търсене на справедливост
Автор: balkanian Категория: История   
Прочетен: 1316 Коментари: 0 Гласове:
1



Наскоро един мой сънародник се отказа от правото си на адвокатска защита поради високата цена на адвокатската услуга, а в този момент частен съдия изпълнител отнемаше единственото му жилище поради неплатени вноски по банковия кредит. Професията му е ценна и нужна на България, но е зле платена, и парите не стигат. Апартаментът му се оказа, че и до днес не е завършен от строителя както е по проект, но банковият кредит не е обвързан със завършването на жилището. Строителят обаче си е взел парите, а банката ще си вземе апартамента. Моят сънародник, който остана без единствено жилище, досега в продължение на години е плащал само лихви, при това една огромна сума, с която реално вече би платил апартамента си, но тези пари сега ще останат чиста печалба за банката.

 

Защо се случва всичко това не е никак трудно да разберем, причината е в несправедливите закони. Същите тези закони, изготвени от продажния политически елит, който днес се опитва със зъби и нокти да се задържи на власт, бяха основният механизъм, който доведе народа на България до днешния фалит и мизерия.

 

Спомнете си, че голяма част от народните представители на прехода бяха юристи, и добре се замислете, не беше ли един гигантски конфликт на интереси това гилдията на юристите да изготвя законите на страната. За какво са всички тия частни съдебни изпълнители, частни адвокати и частни нотариуси в тази разграбена страна? На кого помага скъпо платеният адвокат, който защитава престъпника? Помислете за неговия интерес, ами той очевидно ще се стреми да попречи на Истината да възтържествува и на правосъдието да се раздаде, понеже неговият интерес е хонорарът, следователно той е поставен в ситуация на конфликт на интереси.

 

Аз не отричам правото на всеки да защитава своето собствено право и своята собствена позиция, но е време гилдията на юристите да започне да работи в интерес на обществото, а не както беше досега, само в своя личен интерес. А това може да стане само тогава, когато се премахне конфликтът на интереси, който е заровен в стремежа към печалба. Затова професиите частен адвокат, частен нотариус и частен съдия трябва да се премахнат, и всички да минат на месечна заплата от държавния бюджет, така най-сетне гилдията на юристите ще има собствен интерес да се увеличават парите в държавния бюджет. Има хиляди начини за контрол, и за това как да се възнагради трудът на най-добрите. Недопустимо е държавният съдия да е зле платен и да мечтае единствено за оня ден, в който ще може да излезе на частна практика. Сегашната политика на доходите сред гилдията на правистите е основна причина за така крещящата липса на справедливост в ограбената ни страна.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkanian
Категория: История
Прочетен: 842133
Постинги: 608
Коментари: 509
Гласове: 1300
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930