Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 21:21 - Пак за Силата на Мисълта
Автор: balkanian Категория: История   
Прочетен: 572 Коментари: 0 Гласове:
4



 

Спирането на алкохола става по следния начин:

Първо, решаваш да го спреш завинаги. В противен случай няма да ти се получи. Дори и една погълната чаша след спирането, независимо след колко години, ще развали ефекта!

Дали ще стигнеш до решението за спиране на алкохола, или  ще продължаваш да се самоунищожаваш, е от съдбовно значение за теб, а така също и за твоите най-близки хора. Ако нямаш достатъчно мотиви, то ти вероятно не си виждал смъртта в очите на някой млад човек с тежко увреждане на черния дроб. А освен черния дроб, алкохолът уврежда и задстомашната жлеза, и може пряко да предизвиква някои видове рак, понеже действа като разтворител на генетичния материал на клетките. Измежду тези видове рак са ракът на езика, гръкляна, хранопровода, стомаха, задстомашната жлеза, черния дроб, бъбреците и пикочния мехур. Алкохолът предизвиква и прогресивна загуба на паметта и на умствените способности, една често срещана причина за инвалидност сред възрастните хора.

Знанието за смъртта би могло да спре една част от алкохолиците, но много от тях се нуждаят от нещо много повече. Намери си вдъхновение, например посвети промяната в живота си на някого, който има голямо значение за теб. Без вдъхновение не можеш да имаш успех! Няма начин как да стане, а борбата е на живот и смърт...

Спирането не трябва да става внезапно, ако консумираш сериозни количества (направи си справка!), понеже крие рискове от тежки усложнения в резултат на физическата зависимост. Ще ти трябва лекарска помощ, специални лекарства и най-малко една седмица отпуска по болест. Никога не пренебрегвай тази стъпка, последиците могат да бъдат фатални!

Една седмица след спирането остава само психическата зависимост. Алкохолът е способен да предизвиква тежко пристрастяване, което е сравнимо с ефекта на всички други видове наркотици. Не го подценявай нито за миг. Разпознавай трудните моменти. Такива са например събиранията с приятели, когато всички наоколо консумират алкохол. Ако усетиш, че не те искат в компанията си трезвен, по-добре е да се разделиш с такава компания. Никога не забравяй, че борбата е на живот и смърт...

Ще минат месеци и години. Поглеждайки назад не пропускай да благодариш на най-близките си хора, които са те подкрепили в борбата за оцеляване. Също не пропускай нито за миг да даваш личен пример и да помагаш на други хора, които са изпаднали в зависимост. Предай нататък занието си!

И когато се почувстваш победител, не пропускай да си изрежеш от хартия един нецензурен поздрав по свой избор и гордо да го разлепиш по всички големи реклами на алкохол, до които можеш да се добереш по булевардите. Не пропускай да покажеш среден пръст и на Президента, с чиято благословия телевизиите са заляти от примамливи алкохолни реклами, като че ли това е единственият начин човек да получи удоволствие от живота си на този свят. Докато показваш среден пръст на Президента, не забравяй, че най-страшните диктатори, които са виновни за най-жестоките кланета в човешката история, също са били алкохолици.

И запали една свещичка за упокоение на душите на жертвите на алкохолната пропаганда, които не са имали волята и знанието да се преборят като теб.

Амин!
+


 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkanian
Категория: История
Прочетен: 839670
Постинги: 608
Коментари: 509
Гласове: 1300
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031