Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 00:42 - Трите посоки във взаимодействие
Автор: balkanian Категория: История   
Прочетен: 1875 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 11.02.2013 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нещата стават още по-интересни ако се замислим за взаимодействието на огромен брой хаотично насочени заредени частици.

Например, ако са събрани под форма на каменна топка. Всяка градивна елементарна частица би могла да е със своя гравитационен вектор насочен в произволна посока. Лесно е да си представим, че ако сумата от всички тези вектори не е нула, то тя би била резултатен вектор насочен сферично (на всички посоки) с положителен или отрицателен знак. То ест тялото или само ще привлича гравитационно, или само ще отблъсква друго подобно тяло, във всички посоки. Това е така например при елекрическите заряди: ако две тела са еднакво отрицателно заредени с електричество, те се отблъскват. Обаче, ако двете тела са с разнопосочни заряди, тогава те се привличат.

Тук му е мястото да забележим, че направленията са три, но посоките са всъщност шест: положителна електрическа и отрицателна електрическа, положителна магнитна и отрицателна магнитна, и ...положителна и отрицателна гравитационна посока...

Последното ни навежда на мисълта, че може да съществува не само гравитационно привличане, но и гравитационно отблъскване между две небесни тела!

И така... Дайте още повече да усложним построението като завъртим с голяма скорост нашето тяло около произволна права линия минаваща през центъра. Същевременно нека да отчетем, че нашето тяло е съставено от еднакъв брой ляво- и дясно-въртящи елементарни частици. Ако няшето тяло беше от метал, то ние лесно бихме си представили появата на електрическо и магнитно поле породени от въртенето. Но нашето тяло е от камък, в него елементите не са подредени в строг ред както при металната решетка.

Въпросът на въпросите, който си заслужава да се изследва, е дали при това въртене бихме успели да доловим някакво магнитно или електрическо поле около нашето тяло от камък?

Ако приемем, че са се зародили трите вида полета, тогава при наличието на въртене гравитационното поле вече не би било насочено сферично с еднаква сила във всички посоки, а би било концентрирано в равнината, минаваща през екватора на въртящото се тяло...

Ами ако нашето тяло, вместо да е съставено от камък или от метал, всъщност е съставено от течна лава или плазма, тогава какъв би бил резултатният гравитационен вектор, на привличане или на отблъскване? Съвсем очевидно, ориентацията на елементарните частици в нашето тяло е от решаващо значение за ефектите от неговия покой и от неговото въртене.

В този ред на мислене аз си представям Слънчевата система като атомното ядро: Слънцето предимно "положително" заредено с гравитация; планетите предимно "отрицателно" заредени с гравитация (спрямо Слънцето); а спътниците като Луната още по-"отрицателно" заредени, и всички циркулират в една обща равнина.

Сега разгледайте схемите на галактиките, които също са плоски, спомнете си за съществуването на черните дупки, които поглъщат, вместо да отдават.

Няма начин да не стигнете до същия извод, че колкото положителна, толкова и отрицателна гравитация има във Вселената, както е с електричеството и с магнитните сили.

За вашето среднощно забавление
:))
/от другото измеррение/






Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. audan - Изпревариха ни
11.02.2013 01:57
В този ред на мислене аз си представям Слънчевата система като атомното ядро

Oтдавна е написано "Каквото Горе, това и Долу!'

Но тази идея вече е разработема като "Модел на Ръдърфорд"


Като заговорих за химически елементи, та се сетих за това :
Фалшификацията на Менделеевата таблица
http://nature.uni-plovdiv.bg/index.php?option=com_content&view=article&id=776&Itemid=69
цитирай
2. waterway - Наминах да се изкажа, Балканиан.
11.02.2013 08:05
Обаче след прочита се почувствах ей така:

1/ Dave Brubeck - Take Five
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=y9aG3wUrfrE
2/ http://i46.tinypic.com/20qjjih.gif
И понеже 3/ ми липсва, мисля да се въздържа.
Може да се завърна, ако получа пРРосветление по цифровите показатели на 2/.

Благодаря за ранно_утринното забавление в едното понеделнично измеРРение!

ПП. Считам поста ти за озвучен засега.
:)
цитирай
3. balkanian - audan - Изпревариха ни
11.02.2013 09:06
Твърде интересно за Менделеевата таблица. Като стана дума за режима на Сталин, същият този режим отрече значението на генетиката и по този начин хвърли съвсем умишлено науката на руснаците в тъмното.

Благодаря и за препратката към Ръдърфорд, потвърждава това, че за каквото и да се сетя, все някой вече се е сетил :)). Но пък, понеже не съм го чел, той написал ли е за положителната и отрицателната гравитация, за да бъде пълен моделът на съответствие?
цитирай
4. balkanian - waterway - Наминах да се изкажа, Балканиан.
11.02.2013 09:10
Колко е хубаво, че си посетила магазинчето ми за илюзии рано тази сутрин, Воден Път! Благодаря за прекрасната музика, веднага я добавям към повествованието. Прравописната си грешка ще я оставя, понеже ми я забеляза.
:)))
цитирай
5. audan - Такъв е живитът!
11.02.2013 09:52
balkanian написа:
Като стана дума за режима на Сталин, същият този режим отрече значението на генетиката и по този начин хвърли съвсем умишлено науката на руснаците в тъмното.

Да, германците се заемат с евгеника, обаче.

balkanian написа:
Ръдърфорд ... написал ли е за положителната и отрицателната гравитация, за да бъде пълен моделът на съответствие?

Мисля, че не, но в съветската книга от '52-ра ясно се наблягаше на това.
Оттогава не горя от желание да срещна НЛО, защото подозирам моралните задръжки на земните военни. По-точно за липсата на задръжки ... ;)
цитирай
6. balkanian - Да, германците се заемат с евг...
11.02.2013 14:47
audan написа:

Да, германците се заемат с евгеника, обаче.


Както Хитлер, така и Сталин, и всеки друг, който издаде заповед за масово убийство, не може да се нарече по никакъв друг начин, освен масов убиец.

audan написа:

Мисля, че не, но в съветската книга от '52-ра ясно се наблягаше на това.
Оттогава не горя от желание да срещна НЛО, защото подозирам моралните задръжки на земните военни. По-точно за липсата на задръжки ... ;)


Любимият ми филм на тема извънземни е с Джак Никълсън:
http://www.youtube.com/watch?v=MPMmC0UAnj0
:))
цитирай
7. audan - Политици - измамници
11.02.2013 19:12
И Хитлер, и Сталин ... пък и останалите от "Великите сили", са все един дол дрени.
Уж Хитлер бил лошият с конлагерите и ужасните опити там, птк после съюзниците ... продължават опитите. Да не забравяме и, че през цялата война и Хитлер, и Сталин са подкрепяни ор САЩ и банкерите ...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkanian
Категория: История
Прочетен: 842248
Постинги: 608
Коментари: 509
Гласове: 1300
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930