Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2012 19:07 - Данъци
Автор: balkanian Категория: История   
Прочетен: 1100 Коментари: 3 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Селяните на България отдавна разбраха, че тяхната етничност няма никакво значение, нито пък курсът на долара или еврото. Само доходът има значение, а той зависи преди всичко от възможностите, които се предлагат, както и от начина на данъчно облагане. Зависи и от цените, а те станаха същите като в най-развитите страни по света.

Ето ви един пример:

Една моя близка е омъжена и отскоро имат малко дете. Работа сега има само съпругът, нает от чуждестранен работодател, за която получава месечна заплата малко под 1000 лева (500 евро) бруто преди данъци. Близката ми била наета на трудов договор преди, но работодателят, както се оказало, не й внасял задължителните осигурителни вноски. Тя разбрала за това като проверила в националната агенция по приходите. Чиновникът, който й съобщил лошата новина, не е предприел никакви мерки да принуди работодателя да плати дължимите от него вноски. Сегя тя не получава никаква помощ от държавата нито за това, че е безработна, нито затова, че е майка, защото общият доход на тримата членове на семейството бил по-голям от 350 лева (бруто!) на човек, следователно те били богати и нямали нужда от подпомагане. Това нямало да е така, ако тя не била официално омъжена. Ако била самотна безработна майка щяла да получи всички видове помощи. Такъв бил законът.
Българската държава облага 1000-та лева месечна заплата общо с около 30% данъци, и така месечните пари на това младо семейство намаляват на 700 лв. (350 евро).
Същият този доход, понеже е по-малък от 8000 евро на година, щеше да остане необложен с данъци в повечето европейски страни. Следователно ЕС дискриминира селяните и гражданите на България! Вие можете да кажете, че това си е работа на Българското правителство. Не знам. Но България подписа няколко стотин различни клаузи, които регламентират нейните икономически условия в рамките на ЕС, с което България ефективно предаде своя национален суверинитет в полза на европейските бюрократи. Най-голямата преференция в България днес действа спрямо едрия корпоративен капитал, който се радва на пълна свобода и плосък 10%-ов данък! Такъв данък няма никъде в Европа! За помощите (включително и право на безплатно жилище поради бедност), които би получило гореспоменатото младо семейство в която и да е западноевропейска държава, няма да ви споменавам сега.

Но вие лесно можете да се убедите, че в България действат закони, които регламентират икономически условия насочени срещу интересите на туземното население, в полза на едрия корпоративен капитал. Тези условия са селективно по-тежки срещу семействата, и имат един единствен очевиден резултат: обедняване и депопулация.

Така е!
 




Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
28.02.2012 20:05
На който не му харесва в Европейския съюз има пълното право да се ориентира към други дестинации!

В света и века на свободното движение може да идете в:
СИБИР
КУБА
КОРЕЯ (сев.)
КИТАЙ
СИРИЯ
ИРАН
ВЕНЕЦУЕЛА

А пропо евроееца днес плаща и носи на гърба си балкански боклук като гръцкия, още гмеж емигранти от Балканите разнородни като албанци/косовари, бошняци, сърби нагли в Щуттгарт, румънци и всичкото сиганин. Та европейските държави отдавна са си дали суверинитета на чиновниците в ЕС за да унищожават народите им демографски, културно и нравствено много преди тук да започнат да го правят.

За качествените емигранти програмисти, музиканти, хора занимаващи се с научен труд или дори обикновени работници на запад - респект! За балканските лайнамафиоти да се казва истината.
цитирай
2. bojo12345 - Де да беше само това младо семейство....
28.02.2012 20:43
Такива са много.Държавата ни се управбява на автопилот.Държавниците ни не правят нищо за младото БЪЛГАРСКОТО семейство.Затова циганите ще се увеличават!
Младите българи ще прлодължават да емигрират.Много жалко.
цитирай
3. balkanian - .
29.02.2012 08:02
Благодаря ви за коментарите, но както казах, етничността тук няма никакво значение.

Дори поетите в Батманска перелина останаха без пари. Ето, четете:
http://4udovi6teto.blog.bg/poezia/2012/02/23/pari.908042
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: balkanian
Категория: История
Прочетен: 842901
Постинги: 608
Коментари: 509
Гласове: 1300
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930